Waarom Carnaval?

Carnaval is oorspronkelijk een katholiek feest. Officieel begint carnaval de zondag voor Aswoensdag en wordt dus drie dagen gevierd. Zodra de klok op dinsdagavond 12 slaat, is het afgelopen en gaat de vastentijd in tot Pasen. Die vastenperiode duurt veertig dagen. Ter herdenking van de periode van veertig dagen die Jezus Christus vastend doorbracht in de woestijn. Carnaval is in feite de laatste gelegenheid om je nog te buiten te gaan aan lekker en veel eten en drinken.

Hoe vieren wij Carnaval op de Aloysiusschool?

De kinderen zouden graag 3 dagen Carnaval willen vieren op school, maar we wonen natuurlijk niet in Limburg. Op de Aloysiusschool vieren we Carnaval verkleed en met een leuke middag in de buurt van Carnaval. Steevast begint deze natuurlijk met de polonaise op het schoolplein, of bij slecht weer in de school. Na de polonaise vindt een spelletjesmiddag plaats. De kinderen vinden het geweldig!

Carnavalsmuziek gezocht

De Activiteitencommissie is op zoek naar nieuwe carnavalsmuziek. Ben je iemand die zo’n repertoire thuis heeft liggen of ken je iemand met een passend repertoire, laat het de AC weten!