Waarom kerstviering?

Kerst is het gezelligheidsfeest bij uitstek. In de koude en donkere wintermaanden is het de ideale tijd om als familie en vrienden bij elkaar te zijn. Op een katholieke basisschool willen we zeker aandacht geven aan het vieren van de de geboorte van Jezus Christus.

Hoe kerstviering?

Naast de activiteiten die al door de leerkrachten worden aangereikt i.v.m. de catechesevorming wordt door de Activiteitencommissie een gezellig samenzijn georganiseerd. Dit gebeurt in de klassen zelf met een kerstdiner of soms een kerstontbijt. Alle ouders nemen een lekker gerechtje mee voor de hele/een deel van de klas.

Ter voorbereiding van de kerstversiering zullen de kinderen in de klassen al allemaal dingetjes knutselen om de kersttafel te versieren.

Ook wordt een schoolorkest samengesteld van kinderen die een instrument bespelen om alle dinergasten welkom te heten met mooie kerstliedjes.

Ieder jaar genieten de kinderen van de gezelligheid samen, de heerlijke gerechten en de verhalen en het muziek tijdens het eten. Echt genieten!

De ouders worden ook niet vergeten. Zij kunnen buiten gezellig borrelen met andere ouders.