Een schoolreisje is onvergetelijk!

Wie herinnert zich niet de schoolreisjes van vroeger? Een schoolreisje is een belangrijk jaarlijks evenement. Voor de jongste kleuters nog heel spannend. Voor de oudste kinderen lekker er uit met je klasgenootjes. Het begint al met de bus, al een hele belevenis. En daarna naar Oud Valkenveen, het Openluchtmuseum, survival in Birkhoven, de Julianatoren etcetera. En dan de terugreis. Sommige jongste kleuters vallen in slaap van alle drukte. En natuurlijk de aankomst: zouden ze er wel in zitten?

Waar gaan we naar toe?

Jaarlijks organiseert de Aloysiusschool samen met de Activiteitencommissie het schoolreisje.De Activiteitencommissie zoekt ieder jaar leuke bestemmingen uit. Voorop staat natuurlijk dat het een feestdag is voor alle kinderen!

Het schoolreisje is altijd aan het begin van het nieuwe schooljaar. Belangrijkste reden is om iets leuks te doen met de nieuwe klas. Er is een vast programma voor het schoolreisje en de reden is dat op deze manier iedereen 8 verschillende bestemmingen aandoet bij een normale doorloop van de basisschool. Bij het schoolreisje in de even jaren zal het accent op teambuilding/educatie liggen. In de oneven jaren zijn de pretparken aan de beurt.

Doordat de laatste jaren de samenstelling van de gemengde klassen zijn verschoven, lukt het helaas niet altijd om een hele klas naar dezelfde bestemming te sturen. Doordat we kinderen niet willen teleurstellen dat ze een bepaalde bestemming missen(of een bestemming dubbel aan te doen) is er voor gekozen om aan onderstaand schema vast te houden.

Mede dankzij de verhoging van de ouderbijdrage in 2015 zijn we in staat om tegenwoordig altijd met de bus op schoolreis te gaan. Hier zijn we heel blij mee, want de bus op zich is al een belevenis voor kinderen en het is een veilig vervoermiddel.

Niet alle schoolreisjes vinden plaats op dezelfde datum. Hierdoor hebben ouders de gelegenheid om eventueel twee reisjes te begeleiden. De jongere kinderen hebben meer begeleiders nodig dan de oudere. Voor de schoolreis krijgt iedereen een brief met meer informatie.

Hieronder het totale programma van de schoolreis.

Even jaren (2020, 2022 etc) Oneven jaren (2021, 2023 etc)
Thema: Dichtbij / Actieve schoolreis Thema: Speeltuin/ Pretpark schoolreis
Bestemming:

Groep 1-2: Dierentuin Amersfoort

Groep 3-4: Openluchtmuseum

Groep 5-6: Dinoland Zwolle

Groep 7-8: Kano en Survival

Bestemming:

Groep 1-2: Oud Valkenveen

Groep 3-4: Juliana Toren

Groep 5-6: Billy Bird Hemelrijk

Groep 7-8: Duinrell

Vervoer:

Groep 1-6 bus

Groep 7-8 fiets

Vervoer:

Groep 1-8 bus

Begeleiding

Vlak voor het schoolreisje zal ook worden gevraagd welke ouders meegaan op schoolreis om de groepjes te begeleiden. Grijp je kans om dit mooie moment te herbeleven! Voor groep 1-2 zijn per 4 kinderen 1 ouder nodig voor begeleiding. Voor groep 3 t/m 6 staat 1 ouder op 6 kinderen en in groep 7/8 1 ouder op 10 kinderen.