Heb jij affiniteit met Natuur en Techniek? Wil jij als ouder een bijdrage leveren aan de educatie van de kinderen voor Natuur en Techniek? Doe dan mee aan de Natuur & Techniek-ochtend.
De school en de Stam hebben samen het idee uitgewerkt om ouders te betrekken bij dit onderwijs door ouders workshops te laten geven aan de kinderen. Hoe leuk is het om je kennis (werk of hobby) te mogen overbrengen! We beginnen met één Natuur & Techniek-ochtend over het thema bouwen.

Meld je aan via het aanmeldformulier

Wat is het idee?
De groepen 3 t/m 8 krijgen nu met het Argus Clou programma per groep 5 hoofdthema’s aangereikt die op hun eigen niveau worden uitgewerkt. We beginnen met één Natuur & Techniek ochtend eind mei/ begin juni die aansluit bij het thema waar de kinderen dan mee bezig zijn. De bedoeling is om per cluster 3&4, 5&6, 7&8 een tweetal of drietal workshops aan te bieden op de Natuur & Techniek ochtend. Het liefst een stukje theorie en een beetje doen. Het thema waar ze dan mee bezig zijn is het thema Bouwen.

Hoe meld ik mijn interesse/meld ik me aan?
Vul het aanmeldformulier/interesseformulier in en mail het naar de Stam. De school en de Stam zullen samen hun best doen een leuk programma voor de ochtend samen te stellen en hierover met jullie contact opnemen. Jullie zullen ook praktische tips krijgen over hoe een workshop leuk in te richten is voor kinderen, want niet iedereen is gewend voor een klas kinderen te spreken.
Wij gaan ervan uit dat de ouders zich beschikbaar maken op de (nog vast te stellen) ochtend en zullen ook nadenken over een terugvaloptie ingeval een ouder onverhoopt niet meer beschikbaar is. E.e.a uiteraard in overleg met de ouders.
Indien jullie willen toetsen of de door jullie bedachte workshop passend zijn, zijn er mensen van school en Stam beschikbaar om mee te kijken.
Let op: Natuur & techniek-opa’s en oma’s zijn ook welkom!

Tijd en kosten
Wij gaan ervan uit dat de ouders zelf tijd vrijmaken voor de voorbereiding en aanwezigheid op de natuur en techniek ochtend. Materialen van school kunnen worden gebruikt, bijzondere materialen zal je zelf moeten meenemen. Hier is beperkt budget voor beschikbaar.
Veel bedrijven zijn ook bereid om bij te dragen aan dit soort ontwikkelingen. In het kader van Coporate Responsibility, Social Return, Community Engagements, Giving Back. Wellicht geldt dit ook voor jouw bedrijf en kunnen zij ook materialen voor de workshops uitlenen.