Nieuw op school

Naar de basisschool

Het is even wennen als je kind voor het eerst naar de basisschool gaat. Voor je kind, maar vooral ook voor jou als ouder. Er zijn een paar dingen die handig zijn om te weten. Op de website van de school vind je meer informatie.

Contactouders

In alle klassen zijn contactouders aangesteld. Zij zijn de verbindende schakel tussen de leerkracht en de ouders. Contactouders organiseren activiteiten in en om de klas (klasse-activiteiten, cadeautjes voor de jarige juf/meester). Zij communiceren vaak per whatsapp (klassen-app) over de activiteiten die in de klas plaats zullen vinden. Ook kunnen zij ouders wegwijs maken op school.

Ouderbijdrage

Voor ieder kind wordt een (vrijwillige) ouderbijdrage gevraagd. Van de ouderbijdrage worden bijzondere activiteiten voor de kinderen betaald zoals schoolreizen, sinterklaas, kerstfeest en carnaval. Je wordt verzocht dit bij voorkeur bij machtiging te voldoen. Op de Aloysiusschool betaald vrijwel iedereen de ouderbijdrage.

Luizenzak aanschaffen

Niet leuk, maar ook kinderen op onze school hebben af en toe last van hoofdluis. Op onze school hebben we een goed middel gevonden om hoofdluis te voorkomen, de zogenaamde luizenzak. De luizenzak is te koop bij de administratie op school voor een paar euro en kan alleen contant betaald worden.

Zelf iets doen op school?

Vind je het leuk om actief te zijn op school? Dat kan!

Via de commissies van oudervereniging de Stam kun je bijdragen aan leuke activiteiten zoals sporttoernooien, Sinterklaas en Kerst. Als er geen vacature op deze website staat, ben je van harte welkom contact met het bestuur of één van de commissies op te nemen.

Via de Aloweetjes en Parro worden ook met regelmaat ouders gevraagd om een bijdrage te leveren.