Nieuw op school

Naar de basisschool

Het is even wennen als je kind voor het eerst naar de basisschool gaat. Voor je kind, maar vooral ook voor jou als ouder. Er zijn een paar dingen die je moet weten.

Contactouders

In alle klassen zijn contactouders aangesteld. Zij zijn de verbindende schakel tussen de leerkracht en de ouders. Contactouders organiseren activiteiten in en om de klas (klasse-activiteiten, cadeautjes voor de jarige juf/meester). Zij communiceren vaak per mail over de activiteiten die in de klas plaats zullen vinden. Ook kunnen zij ouders wegwijs maken op school.

Ouderbijdrage

Voor ieder kind wordt een ouderbijdrage gevraagd. Van de ouderbijdrage worden bijzondere activiteiten voor de kinderen betaald zoals schoolreizen, sinterklaas, kerstfeest en carnaval. Je wordt verzocht dit bij voorkeur bij machtiging te voldoen.

Luizenzak aanschaffen

Niet leuk, maar ook kinderen op onze school hebben af en toe last van hoofdluis. Op onze school hebben we een goed middel gevonden om hoofdluis te voorkomen, de zogenaamde luizenzak.  De luizenzak is te koop bij de administratie op school voor een klein prijsje, maar je kan er ook zelf één meenemen.

BSO, TSO en schoolmelk

De school heeft contracten afgesloten met aanbieders van Buitenschoolse Opvang, Tussenschoolse Opvang (overblijven) en schoolmelk.

Zelf iets doen op school?

Vind je het leuk om actief te zijn op school? Wat doen ouders op school? Een eerste indruk krijg je op de foto’s van deze website. We zijn altijd op zoek naar versterking, en het is een hele leuke manier om andere ouders te leren kennen. Als er geen vacature op deze website staat, ben je van harte welkom contact met het bestuur of één van de commissies op te nemen.