Ouders op school

Waarom een oudervereniging?

Een oudervereniging is er om de belangstelling voor – en betrokkenheid bij – de school en haar leerlingen te bevorderen en een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de school. Zij behartigt de belangen van de ouders en de kinderen bij de directie, het team van leerkrachten en de medezeggenschapsraad, en bevordert zo de communicatie, openheid en het welzijn op school. Anders dan de medezeggenschapsraad, die zich voornamelijk bezighoudt met beleidszaken, besteedt de oudervereniging haar tijd en aandacht aan het helpen bedenken, ondersteunen, organiseren en financieren van leuke, feestelijke, creatieve en extra activiteiten of projecten op school. Kortom: ze werkt mee aan een plezierig en veilig schoolklimaat.

Hulp van ouders is belangrijk en leuk!

Hulp op school is nodig om het schoolprogramma goed te laten verlopen . Daarnaast is hulp van ouders nodig om de leuke activiteiten te organiseren die de Aloysiusschool net dat beetje extra geven.

Het is ook leuk om mee te helpen op school. Je maakt de omgeving van je kinderen mee en je ziet wat zij op een dag beleven. Je leert ook de leerkrachten en de andere kinderen en andere ouders beter kennen. En daarnaast is het ook heel leuk en gezellig!

Meer informatie.